DAGVOORZITTER | GESPREKSLEIDER | INTERVIEWER | TALKSHOWHOST | DIGIHOST

Mag ik deze dans van u?

Ik beleefde een van mijn meest waardevolle momenten als dagvoorzitter tijdens een symposium over Parkinson. Het ging over wat cultuur en dans voor patiënten kan betekenen. De belangrijkste spreker kon door een technisch probleem niet beginnen met zijn presentatie.

Bij zo’n scenario moet je als dagvoorzitter snel handelen. Ik pakte de microfoon en stapte het publiek in. Ik vroeg: ‘wie wil iets delen over deze bijeenkomst?’

Een wat oudere dame stond op en vroeg om de microfoon. Zij vond het maar vreemd dat er een symposium nodig was om te vertellen dat dans essentieel is voor een parkinsonpatiënt. Door iedere week salsa te dansen bleef ze soepel en vooral ook opgewekt. Ik dacht, dit is mijn kans. Ook ik heb ooit aan salsa gedaan en daagde haar uit voor een dansje.

De geluidsmensen toverden salsamuziek tevoorschijn en we dansten. We dansten voor het oog van honderden toeschouwers en creëerden een magisch moment waar nog lang over nagepraat werd.

 

Van alle markten thuis

Dit zegt alles over hoe ik als dagvoorzitter op het podium sta. Door een goede voorbereiding kan ik ontspannen presenteren en snel inspelen op een situatie. Die rust gecombineerd met mijn journalistieke scherpte maakt mij tot een krachtige presentator en interviewer. Ik ben persoonlijk, enthousiast, direct en probeer met humor de juiste sfeer te creëren. Door mijn achtergrond als journalist heb ik een uitgebreide algemene kennis en maak ik een onderwerp snel eigen. Van sport en cultuur tot wetenschap en politiek… ik maak er chocolade van. 

Digihost

Door mijn jarenlange ervaring als presentator van live tv-programma’s word ik veel geboekt voor online talkshows en webinars. Voor een professionele uitstraling heb je een presentator nodig die weet hoe je live gesprekken voert en weet hoe je via de camera bij de kijker komt. Dat is namelijk écht een vak. Gelukkig zien steeds meer opdrachtgevers dat in en waarderen die professionaliteit. 

Meedenken

Het doel van ieder evenement is om mensen te activeren of te informeren. Maar hoe doe je dat op een aantrekkelijke manier? Een goede bijeenkomst valt en staat met een gebalanceerd programma. Ik ben op mijn best als ik mee mag denken in het gehele proces. De balans tussen informatie en vermaak zorgt ervoor dat het publiek van begin tot eind op het puntje van hun stoel zit. 

Ik wil meer weten