LEZINGEN

Inspiratiesessie . . .

Laat Roelof langskomen voor een verhaal dat jouw publiek zal inspireren!

“Als klein engeltje met witte krullen kwam ik in 1980 op de wereld. Het was op een dinsdag, maar verder was ik in alles een zondagskind. Als ik met mijn ouders door de stad liep stopten moeders om mijn krullen te aaien. Voor iedere sport met bal had ik talent. Op alle kinderfeestjes was ik present en school was een eitje. Alles zat altijd mee . . .

En dan?

Maart 2003 – We rijden van Amsterdam terug naar Franeker. De snelweg leidt ons door de polder. Voor mij zit mijn vader en daarnaast mijn moeder. De sfeer in de auto is een mengeling van opluchting en angst. Vanaf het moment dat ik de auto ingestapt ben heb ik nog geen één keer naar rechts gekeken. Ik kan het niet, ik ben bang voor wat ik zal zien. Want naast mij zit zij.

Zij is de reden dat ik al drie kwartier naar de voorbijflitsende weilanden zit te kijken. Meestal vertroebeld door tranen. Ik kan het niet, ik durf het niet. Ik ben bang dat ik haar blik niet kan verdragen. Bij de afslag naar het restaurant Hajee doe ik het. Ik draai mijn hoofd en vind haar bange blauwe ogen.

De kettingreactie die daarna door mijn ziel en lijf gaat redt mijn leven. Nog nooit was een knop die omging zou duidelijk voelbaar. Ik weet niet of het mogelijk is, maar volgens mij hoorde ik letterlijk een klik. Daar op de afrit naar de Hajee in die troosteloze polder nam ik het heft in eigen handen. Ik, en niemand anders bepaald voortaan mijn geluk. Het roer gaat om, want ik wil haar niet kwijt.”

Opmerkelijk levensverhaal

Deze scene is het begin van mijn opmerkelijke levensverhaal. Een verhaal over hoogtes, dieptes, overwinning en zelfs een wonder! Een man die dagelijks 80.000 Friezen bijpraat over het nieuws in hun provincie heeft zelf in het oog van de storm gestaan. In een kwetsbaar verhaal vol humor en ontroering vertel ik hoe ik op mijn 21ste de strijd aanging met kanker. Hoe ik na de overwinning bijna verslagen werd door een alomvattend angst voor de dood en alsnog bijna alles verloor. Maar het is bovenal een verhaal over hoe je angsten kunt overwinnen, wat er gebeurt als je zelf het heft in eigen hand neemt en leeft alsof het je laatste dag is.  

Met mijn verhaal mocht ik al velen inspireren. Van bouwvakkers tot ondernemers en van patiënten tot chirurg. En iedere keer draait het om dit: Jij bepaalt zelf de mate van geluk in jouw leven.

Maar wat moet jij hiermee?

Iedere keer als ik dit verhaal vertel gebeurt er wat. Het begint te stromen. Mensen durven zelf ook kwetsbaar te zijn. Dus zoek jij voor een lezing, bijeenkomst of welke gelegenheid dan ook een verteller die jouw publiek meeneemt en laat nadenken over zijn of haar doel in het leven, dan sta ik voor je klaar. 

Ik wil met roelof spreken