PRESENTATIETRAINING

Een onuitwisbare indruk achterlaten of doorploeteren in onbekendheid?

Leer een verhaal vertellen dat overtuigt en waardoor mensen jouw bedrijf of organisatie onthouden en promoten!

Het kan zo heerlijk zijn . . . Je staat op een podium, vertelt een verhaal en je voelt dat het publiek aan je voeten ligt. Ze slurpen je boodschap op, knikken driftig mee en klappen als je klaar bent. Je hebt het presentatiemonster verslagen en voelt je onoverwinnelijk. Wat als iedere presentatie zo zou voelen?

Dat kan! Het geven van een goede presentatie of pitch is echt niet alleen weggelegd voor een klein groepje natuurtalenten. Ik geloof dat iedereen met de juiste training een goed verhaal kan vertellen. Veel mensen weten alleen niet hoe en voelen daardoor veel spanning. Bij mij leer je een universele techniek waardoor jij de spreker wordt die sprankelt, impact heeft en weet te inspireren. 

Werkwijze

Je leert presentatie- en gesprekstechnieken die alle grote sprekers ter wereld gebruiken. Van Barack Obama en Matthijs van Nieuwkerk tot de populaire sprekers van TED; zij weten allemaal hoe het moet. Dat geheim deelde ik al met honderden zorgmedewerkers, professoren, vloggers, autoverkopers, wethouders, journalisten, kledingverkopers, architecten en advocaten. Op een leuke en ontspannen manier maakten zij deze techniek eigen en passen het nu dagelijks succesvol toe. 

Niet zo’n podiumdier? Geen probleem, wat je leert kun je in alle vormen van communicatie gebruiken. Denk aan netwerkgesprekken, overleg met collega’s of een speech op de bruiloft van je beste vriend of vriendin. 

Het verhaal en de structuur

In het leven van ieder mens gaat een filmscript schuil. Samen gaan we op zoek naar jouw verhaal en drijfveren. Waar zit de emotie en hoe breng je die over? Daarnaast help ik je met het structureren van de presentatie. Je leert aan de hand van logische patronen en scènes een samenhangend verhaal te vertellen. Hiermee kom je los van die vermaledijde PowerPointpresentatie. Verder besteed ik veel aandacht aan houding, stemgebruik en ontspanning tijdens het spreken.

Sfeervolle trainingsruimte in de kaatskamer van Bakkerij vd Kloet in Franeker. Hier zijn de trainingen met heerlijke lunch en ander lekkers van de bakkerij.

Trainingen

  • Eendaagse presentatietraining voor max. 4 personen: Tijdens deze training maak jij je eigen presentatie of bedrijfspitch. De presentatietechniek wordt uitgebreid behandeld en getraind. Verder gaan we met uitdagende oefeningen op zoek naar ‘het echte verhaal’. De presentaties worden verschillende keren geoefend en met camera opgenomen ter evaluatie. Training kan intern en in de trainingslocatie in Franeker. Inclusief: koffie, thee, lunch, stadswandeling en lekkers. (meest geboekt)
  • Inspiratiesessie: Twee uur durende interactieve sessie voor grote groepen. Ideaal tijdens heidag of groepsbijeenkomst waar energie los moet komen.
  • Workshop: dagdeel training met oefeningen en korte presentaties van deelnemers. Hier ontdek je de beginselen van het presenteren. Daarna kun je kiezen voor een verdiepende training.
  • Individueel begeleidingstraject met meerdere sessies: Personen die regelmatig voor publiek spreken of in de media komen hebben behoefte aan meerdere sessies. Samen bereiden we de presentatie voor en is er veel ruimte voor individuele coaching. Veel aangevraagd door directeuren, politici, bestuurders, vloggers en publieke sprekers. 

     

Veel mensen vinden presenteren spannend. Samen met ontspanningscoach Frederike Travaille van Gewoon Zijn, coaching en yoga bied ik ontspanning-sessies aan. Deze kunnen gecombineerd worden met iedere training. 

Maak een afspraak